ZAANDAM - Vrijdag 9 maart jl. lag in het centrum van Zaandam letterlijk de groene loper uit. De Zaanse wethouder Dennis Straat opende deze middag samen met Kees van Wijk van VVV Nederland, Jemuel Lampe van Zuivere Koffie en Lex Kruijver van Marketing Zaanstreek de moderne VVV-locatie Zaanstore op Stadhuisplein 96 in stadshart Zaandam. Bewoners en bezoekers kunnen hier dagelijks terecht voor informatie en inspiratie aan de hand van typisch Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen.

De Zaanstore is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-locatie. Men kan hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, tickets en souvenirs. In het assortiment onder andere wandel- en fietskaarten, boeken, de Zaanse Schans Card, de Amsterdam Citycard, VVV-bonnen, Zaanferry tickets en Zaanse producten. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typisch Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen. In de Zaanstore is tevens een vestiging van de Zaanse koffiebranderij Zuivere Koffie opgenomen die ‘coffee to go’ aanbiedt. Tot en met september zijn de openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Gastvrij ontvangst bezoekers
Met de opening van de VVV Zaanstore in Stadshart Zaandam komt de ontvangst van bezoekers aan Zaanstad onder regie van Marketing Zaanstreek. Directeur Lex Kruijver: “De toeristische bezoekers werden tot nu toe nog te weinig geïnformeerd en geïnspireerd over wat er in de Zaanstreek allemaal is te doen.” Hij benadrukt dat de Zaanstore er ook voor Zaankanters is: “Ook voor bewoners is er heel veel te doen en te ontdekken. De winkel zal ook hen ideeën geven en hopelijk nog trotser maken op hun streek.”

Openingsactie Zaanse kaarten
De opening van de Zaanstore wordt gevierd met een speciale actie. Kom je tijdens de openingsmaand kennismaken met de nieuwe VVV-locatie dan krijg je, zolang de voorraad strekt, een setje unieke Zaanse ansichtkaarten cadeau. Op de kaarten staan Zaanse iconen die de hele wereld over kunnen worden gestuurd om het verhaal van onze streek te vertellen.

Stadshart, toeristisch hart
Voor de locatie van de VVV Zaanstore is bewust gekozen voor het centrum van Zaandam vanwege het aantal hotels hier. Voor de komende jaren staat bovendien een uitbreiding met nog ruim 100 hotelkamers gepland. Wethouder Straat: “We blijven investeren in onze stad, voor de inwoners en bezoekers. De Zaanstore in nieuwe stijl is een aanwinst voor ons stadshart. Een mooie plek om de Zaanse sfeer te proeven.”

Samenwerking met partners

De Zaanstore werkt nauw samen Amsterdam Marketing, met zelf onder andere de ‘I Amsterdam’-store in Amsterdam Centraal Station. Daarnaast wordt samengewerkt met toeristische partners zoals de Zaanse Schans, Zaans Museum, Stichting Monet, ZaanFerry en Zaanse makers zoals Brouwerij Hoop, De Euforij en Zaanse Sambal.