ZAANDAM - Sinds de start in oktober 2013 groeit BUUV Zaanstad hard. Zo hard, dat zij inmiddels de 3000ste BUUV hebben mogen begroeten. Dat wil zeggen dat er 3000 Zaankanters een profiel hebben op de sociale marktplaats BUUV.nu. Alleen al in 2017 heeft BUUV.nu 339 nieuwe BUUV’en mogen begroeten. Dat is maar liefst 10%. En om dat te vieren, komt op maandag 17 juli 2017 wethouder Rita Visscher-Noordzij om 12:00 uur de BUUV-medewerkers verassen met een bezoek.

Sinds oktober 2013 heeft Zaanstad de sociale buurtmarktplaats BUUV.nu, waar bewoners elkaar kunnen vinden om hulp te bieden en te vragen. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts, een klusje in huis of tuin of hulp met computers.

Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en op een prettige manier in hun buurt kunnen blijven wonen. BUUV biedt een platform waarop bewoners zelf hulp kunnen bieden of vragen, en in contact komen met buurtgenoten. Dat is goed voor de Zaanse buurten en wijken. En daarnaast: het kan leuk en prettig zijn om iets voor een ander te doen. Want wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen.

BUUV is er voor iedereen. Hulp vragen en bieden aan de buren was vroeger heel gewoon; een boodschap doen of iets te eten brengen als iemand ziek was. Tegenwoordig is dat anders. Veel mensen kennen de buren niet, of weten niet wat er speelt in de buurt. Op de sociale marktplaats BUUV.nu kunnen inwoners uit Zaanstad elkaar gemakkelijker vinden voor hulp bieden en vragen.

Via de website www.buuv.nu kunnen bewoners een bericht plaatsen of op een bericht reageren. Heeft u geen internet, dan kunt u bellen met BUUV.nu zodat u evengoed gebruik kunt maken van BUUV.nu. BUUV Zaanstad telefonisch te bereiken op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur op telefoonnummer: 075- 20 600 10.