ZAANDAM - Zo’n 156.000 inwoners weten al hoe mooi de gemeente Zaandam is. Zij houden van de stad, om allerlei verschillende redenen. Ben jij benieuwd of Zaandam een stad is waar jij zou kunnen wonen? In dit artikel zetten we wat bijzondere eigenschappen van de stad op een rij.

Veel mooie plekjes
Vanaf 1811 heeft Zaandam stadsrechten en daar zijn we nog steeds trots op. Net als op Albert Heijn, dat hier zijn hoofdkantoor heeft en op de Zaanse Schans, wereldwijd bekend om de typische Zaanse huisjes. Bekijk de stad eens als een toerist en je ziet heel wat mooie plekjes. Er zijn volop kerken en musea te vinden.

Qua bereikbaarheid zit je goed in Zaandam. De stad ligt centraal in Noord-Holland en natuurlijk ligt Amsterdam vrijwel om de hoek. Altijd leuk om een dagje te shoppen of een avond te stappen. Via de A7 en A8 kom je vanuit Zaandam overal waar je wilt komen. De twee treinstations en het goede busnetwerk zorgen voor een prima openbaar vervoersysteem.

Een duurzame stad is een stad voor de toekomst
Als je hier woont, ben je onderdeel van een duurzame leefomgeving. Makkelijk afval scheiden aan huis is een belangrijk speerpunt voor Zaandam. Zo worden grondstoffen hergebruikt omdat dit nu eenmaal beter is voor het milieu dan nieuwe grondstoffen winnen. Daarnaast wordt er sterk ingezet op het verminderen van de berg met restafval. Iedere gemeente in Nederland streeft naar maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar. Zaandam wil graag voorop lopen op dit gebied. Weer een reden om graag in deze toekomstgerichte stad te willen wonen.

Perfect om te sporten en wonen
Wist je dat de opera's 'Il borgomastro di Saardam' van Donizetti en 'Zar und Zimmermann' van Albert Lortzing zich in Zaandam afspelen? En dat de eerste Europese vestiging van McDonald's in 1971 in Zaandam werd geopend? Er is ook volop ruimte voor sportclubs, dus je vindt hier altijd een vereniging om bij aan te sluiten.

Zie je het wel zitten om in Zaandam te komen wonen? Zorg dan dat je met je werkgeversverklaring in de hand binnenstapt bij een hypotheekverstrekker en onderzoek wat de mogelijkheden zijn. Daarmee heb je een bedrag in je hoofd om op huizenjacht te gaan in Zaandam. Voor je het weet, kom je uit bij precies de juiste woning op de juiste plek. Welkom in onze mooie stad!