ZAANSTREEK - Op zaterdag 25 maart 2017 vindt de Zaanse Loslaatdag plaats. In De Groote Weiver in Wormerveer kun je deelnemen aan verschillende workshops die in het teken staan van ‘loslaten’. Je leert spullen en een overvolle agenda los te laten. Dat geeft ruimte in je huis én in je hoofd, waardoor je meer rust ervaart. En dat is precies waar steeds meer mensen naar verlangen!

Lustrum 2017 Loslaatdag

De Zaanse Loslaatdag wordt georganiseerd door Marianne Winter (MARY regelt het wel .nl®), Marjoleine Jansen (Logocom) en Esther Butter-de Vries (Essie’s Voetverzorging en Ontspanning) en is onderdeel van de Landelijke Loslaatdag. De Landelijke Loslaatdag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Yvonne de Bruin van Sloworganizing® en vindt plaats op 16 plaatsen door het hele land.

Ontdek de waarde van loslaten

Initiatiefneemster Marianne Winter van MARY regelt het wel .nl® maakt alles graag eenvoudig en overzichtelijk. “Ongemerkt heb je steeds meer spullen in huis en ren je van de ene afspraak naar de andere. Het is vaak moeilijk om hier verandering in te brengen. Bewustwording is de eerste stap. De Zaanse Loslaatdag laat je ontdekken hoe loslaten je meer tijd en ruimte geeft voor de leuke dingen in het leven.

Wat levert loslaten je op?

Marianne: “Mensen die willen loslaten, focussen vaak eerst op wat ze kwijtraken. Bij de Loslaatdag willen we juist benadrukken wat het oplevert. Zo wordt loslaten aantrekkelijker en makkelijker om in de praktijk te brengen.” Veel mensen weten wel dat ze teveel spullen hebben of dat hun agenda te vol staat. De angst om dingen te missen neemt toe in de samenleving. De Loslaatdag helpt je om meer rust en ruimte te ervaren in je leven. Daar verlangen steeds meer mensen naar. In plaats van ‘geleefd’ te worden, willen mensen liever ‘leven’. Keuzes maken is daarbij onvermijdelijk. Het deelnemen aan de Loslaatdag helpt daarbij.

Weggeven in plaats van weggooien

In plaats van spullen weg te gooien, kun je deze ook een tweede leven geven. Zo doe je iemand anders er nog een plezier mee en wordt het vaak makkelijker er afstand van te doen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij

De Groote Weiver in Wormerveer, tevens de locatie van de Zaanse Loslaatdag.

Wil je graag meer rust en ruimte in je leven en ben je op zoek naar eenvoud? Kom naar de Zaanse Loslaatdag op zaterdag 25 maart 2017. Meer informatie vind je op www.zaanseloslaatdag.nl.