ZAANDAM - In december 2018 bestaat het Zaantheater 20 jaar en dat wordt gevierd met een grootse, Zaanse jubileumvoorstelling.

Vier jaar geleden maakte het Zaantheater met veel succes Zaans Vuur. Voor het nieuwe muziektheaterspektakel is het Zaantheater op zoek naar Zaanse zangers, spelers en kostuumhulpen.

Over de voorstelling
De nieuwe jubileumvoorstelling, te zien van 11 t/m 16 december in de grote zaal van het Zaantheater, is gebaseerd op De Notenkraker van Tsjaikovski. Schrijfster Wiske Sterringa bewerkte het verhaal tot een muziektheatervoorstelling en schreef op de prachtige muziek liedteksten voor een koor. Bas Odijk maakte de arrangementen en is muzikaal leider van de productie. Natuurlijk tekent de Zaanse Bruun Kuijt voor de regie. Naast een professionele cast zullen er ook vele Zaankanters in de voorstelling spelen, zingen en dansen.

Koorleden
Heeft u er altijd al eens van gedroomd om op het podium van het Zaantheater te staan in een grootse voorstelling en kunt u zingen? Meld u dan aan voor het koor. Man, vrouw, van bas tot sopraan: iedereen die kan zingen is welkom. Vanaf 24 september zijn er op maandagavonden repetities. Stuur een mail met uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, stemtype én kledingmaat naar koor@zaantheater.nl.

Spelers

Voor de spelgroep, die bestaat uit ongeveer 20 mensen, zoekt het Zaantheater fysiek ingestelde spelers (M/V, vanaf 17 jaar). De spelgroep maakt een wezenlijk onderdeel van de voorstelling uit. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Op zaterdag 14 april is er in het Zaantheater een informele auditie. Vanaf 8 oktober wordt er op maandagavonden gerepeteerd.

Kostuumhulpen

Om zo’n grote voorstelling mogelijk te maken zijn heel veel kostuums nodig. Kostuumontwerpster Heleen Heintjes kan hier wel wat hulp bij gebruiken. Heeft u zin in lekker bezig zijn overdag met een gezellige groep en bent u handig met naald en draad? Meld u dan aan voor de kostuumploeg. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met uw naam, adres en telefoonnummer.

Op www.zaantheater.nl vindt u de complete oproepen en meer informatie over de jubileumvoorstelling.