WORMER - Ook dit jaar willen we kinderen vanaf uit Wormerland en aanliggende gemeenten kennis laten maken met de zeilsport.

De Watersport Vereniging Wormer is al jarenlang een CWO erkende vereniging met een opleidingsprogramma met officiële, in de zeilsport erkende diploma's.

Al vele jaren leidden geschoolde trainers kinderen vanaf 8 jaar op, om veilig en zelfstandig in een optimist t/m windkracht 5 te varen.


De kinderen leren de boot op de juiste wijze op te tuigen, te water te laten, te verhalen, hoe in de sleep te varen. Op het Zwet leren ze halve wind varen, op te loeven, aan de wind varen, hoe overstag te gaan, af te vallen, voor de wind te varen, te gijpen, veilig aan te leggen en af te varen van hogerwal en langswal. En nog vele andere oefeningen, waarbij veilig varen hoog in het vaandel staat.

Het kennismakingsblok start zaterdag 10 juni as.

De kinderen varen in dit blok nog met zijn tweeën in de optimist. De boot ligt dan wat stabieler in het water. We hebben 8 volledig uitgeruste optimisten tot onze beschikking. Het aantal deelnemers is dus beperkt.

Meedoen? Ga naar onze site! watersportverenigingwormer.nl/jeugdzeilen

Hier vindt u aanvullende informatie en kunt u de kinderen opgeven.

  • Ze moeten tenminste 8 jaar oud zijn en minimaal een zwemdiploma A hebben.
  • Als uw kind het zeilen leuk vindt, kan na de zomervakantie verder worden gegaan met de vervolg cursus van 5 lessen. De kinderen varen dan zelfstandig in een optimist.
  • De talenten kunnen na afloop hun eerste CWO diploma behalen.

Als u eerst wilt kijken, dan kan dat. U bent van harte welkom. Komende zondag 21 en 28 mei wordt er les gegeven aan blok 3, blok 5 en het wedstrijdblok. Ongeveer vanaf vanaf 10.00 en 14.00 uur zijn de bootjes ter hoogte van de WVW havensloot op het Zwet aan het oefenen. Zondagochtend 11 en 25 juni krijgt blok 3 les.

Als u geen boot heeft om te gaan kijken, laat ons dit even weten via ons mailadres jeugdzeilenwvw@gmail.com

We proberen dan te regelen dat u toch kunt kijken.

Via dit mailadres kunt u ook eventuele vragen stellen.