ZAANDAM - Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong”.


Ben je op zoek naar meer rust, ruimte en energie in het dagelijks leven? Dan is Zhineng Qigong echt iets voor jou! De zachte, ronde patronen van de oefeningen en de rustgevende meditaties maken deze Chinese bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.


Tijdens deze cursus leer ik je de ‘Lift Qi Up Poor Qi Down’ methode aan. Een prachtige, bewegende meditatie die als basis dient voor alle Zhineng Qigong oefeningen. Een meditatie die tevens bij uitstek geschikt is om je dag in alle rust te beginnen of juist een drukke dag af te sluiten. Naast de ‘Lift Qi Up Poor Qi Down’ methode, zal ik ook andere Zhineng Qigong oefeningen toepassen om de workshops in te leiden of juist af te sluiten.

Een mooiere kennismaking met Zhineng Qigong kun je je niet wensen!


WORKSHOP 1 |RUIMTE ONTDEKKEN & VOELEN - 15 juni

Focus van deze les ligt op het je bewust worden van de ruimte die er in en om je heen is. Door de drukte van alle dag blijft er soms gevoelsmatig maar weinig ruimte voor jezelf over, terwijl deze in werkelijkheid in overvloed aanwezig is. De oefeningen van deze workshop helpen je deze kostbare schat van ruimte te ontdekken en het in het dagelijkse leven vast te houden. 

Oefeningen: Lift Qi Up Poor Qi Down - Baduan Jin - La chi 

WORKSHOP 2 | RUST VINDEN & ERVAREN - 22 juni
Niet eerder dan dat je je bewust bent van de ruimte die altijd in en om je heen is (workshop 1), zal je je ook kunnen ontspannen. En ontspanning geeft rust, zelfs wanneer de wereld als een wervelwind om je heen draait. Leer met de oefeningen van deze workshop hoe je altijd het oog van de orkaan kunt vinden. 

Oefeningen: Lift Qi Up Poor Qi Down - Relax Song Gong - Hartmeditatie

WORKSHOP 3 | ENERGIE OPNEMEN & LOSTLATEN - 29 juni
En in het oog van de orkaan, op de plek waar je rust en ruimte vindt, kun je je weer opladen. Ontdek met de oefeningen van deze laatste workshop hoe je  - zowel fysiek als mentaal - levensenergie (Qi) kunt opnemen en loslaten. Energieblokkades worden opgeheven, waardoor lichaam en geest weer in balans komen.

Oefeningen: Lift Qi Up Poor Qi Down - 3 Centres Merge - Chen Chi

Meer informatie en aanmelden: https://yogadreams.opencontrolplus.com/club_portal/show_workshops/17863