ZAANDAM - De zoekactie die gisteren door een naaste van de familie van de vermiste Charlie Fritz is opgezet om hem te vinden, heeft nog niets opgeleverd. Er is gisteravond tot 21.30 uur gezocht naar de demente man en ruim een halve dag later wordt initiatiefneemster Lusanne Dek nog steeds gebeld door mensen die willen helpen.

"We hebben na onze zoekactie gisteren veel reacties, tips en ook veel steun gekregen", vertelt Lusanne Dek aan NH Nieuws. Zij is een collega van de vrouw van Charlie en voelt zich erg betrokken bij de familie Fritz.

Vanaf maandag, toen bekend werd dat Charlie Fritz is vermist, heeft Lusanne Dek gezocht. Gisteren kon zij echter geen vrij krijgen van haar werk. "Dat voelde niet goed. Daarom ben ik deze zoekactie gestart."

Lees ook: Demente man (71) vermist in Zaandam

Tientallen mensen hebben gisteren onder andere in Zaandam het Burgemeester in 't Veldpark, Poelenburg en Darwin Park meerdere malen uitgekamd. Rond 21.30 uur was het te donker en zijn ze gestopt. Vandaag wordt Dek nog steeds gebeld door mensen die willen helpen. "Iemand zei net: 'ik ga mijn baas bellen dat ik niet kom: ik haal mijn neef op en wij gaan het Coentunnelcircuit doorzoeken'", vertelt Dek. "Op dit moment zijn ongeveer vijftien mensen verspreid aan het zoeken."

Hoop

Ondanks dat Charlie nog steeds vermist is, houden Dek en de familie Fritz moed. "We proberen zeker niet op te geven", aldus Dek. "We gaan vandaag gewoon op dezelfde voet verder."