ZAANSTAD - Gemeente Zaanstad laat met medewerking van de Vervoerregio Amsterdam verkeersaanpassingen uitvoeren om de verkeersveiligheid in de omgeving van busbrug De Binding te verbeteren. De werkzaamheden starten maandag 8 april en duren naar verwachting tot en met vrijdag 5 juli 2019.

Aan beide zijden van De Binding komen rotondes (ter hoogte van de Houtveldweg en Glazenmaker). Het aanleggen van de rotondes is een verbetering van de verkeersveiligheid en deze staat los van een 24-uurs openstelling van de busbrug.

Gevolgen werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden blijft busbrug De Binding zoveel als mogelijk open voor het doorgaande verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gehandhaafd. Op een aantal momenten, tijdens de werkzaamheden, is er tijdelijk geen of beperkt doorgaand verkeer mogelijk:

- Op woensdag 29 mei en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni, dagelijks van 7:00 uur tot 18:00 uur. Hulpdiensten, lijnbussen en ontheffinghouders kunnen nog wel over de busbrug rijden.
- Op zaterdag 8 juni, zaterdag 22 juni en op zaterdag 29 juni, van 7:00 uur tot 24:00 uur, kunnen ook de lijnbussen en ontheffinghouders niet over de busbrug rijden. Alleen de hulpdiensten kunnen dan nog over de brug.

Tijdens de tijdelijke afsluiting kunnen fietsers en voetgangers wél over de busbrug.

Informatie en inloopspreekuur
De bewoners in de omgeving Westerwatering en Westerkoog ontvingen afgelopen dinsdag een brief over de werkzaamheden in hun omgeving en de bijbehorende planning. In april is er een aantal inloopspreekuren van de aannemer (Strukton Civiel West) om vragen te beantwoorden van inwoners.

Op de website: www.buitengewoon.zaanstad.nl onder het kopje 'projecten' is meer informatie te vinden over de werkzaamheden. Er is een Instagram-account. Deze is op te zoeken via de zoekterm:'buitengewoondebinding'. De FB-pagina over de busbrug staat onder de naam: 'buitengewoon De Binding'. Buitengewoon gaat over de buitenruimte van Zaanstad. Welke projecten lopen er bij de gemeente aan projecten en wat kan een bewoner zelf doen in de buitenruimte.