ZAANDAM - De aanslag gemeentebelastingen 2022 komt eraan. Normaal gesproken ontvangen alle inwoners eind februari de aanslag via de post of digitaal. Dit jaar zal een deel van de inwoners hun aanslag later ontvangen.

Op de aanslag gemeentebelastingen staan verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerende zaakbelasting en de afvalstoffen- en rioolheffing. De WOZ-waarde van de woning staat ook vermeld. Door landelijke wetgeving is er sinds begin dit jaar een belangrijke verandering in de berekening van de WOZ-waarde. Alle gemeenten zijn vanaf 2022 verplicht om gebruik te maken van de gebruiksoppervlakte van de woning in plaats van de inhoud. Voor Zaanstad betekent dit een nieuwe manier van berekenen.

Zorgvuldigheid staat voorop

Bij controles op de nieuwe WOZ-waarden kwam de gemeente afwijkingen tegen. Zaanstad zal dit de komende weken nader onderzoeken en waar nodig de WOZ-waarde aanpassen. De gemeente vindt het belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Dit kost extra tijd. Het lukt daarom niet om alle aanslagen in februari te sturen. Een deel van de inwoners zal daarom hun aanslag later ontvangen. Als de aanslag in maart of april binnenkomt, blijft het mogelijk om in tien termijnen te betalen.

Vragen?

Inwoners met vragen hierover kunnen bellen naar 14075 of een bericht via Whatsapp sturen naar: telefoonnummer +31-6-10434693.