ZAANDAM - De Kleurenbuurt in Zaandam heeft te maken met veel zwerf(afval) en dumpingen. De bewoners willen graag in een mooie en schone wijk wonen. Vrijwilligers, ZVH, HVC, het Sociaal Wijkteam en de gemeente Zaanstad hebben daarom de handen ineen geslagen. Zij organiseren vanaf zaterdag 30 oktober in de Kleurenbuurt een week tegen afval. De pers is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de aftrap.

In de Kleurenbuurt is op zaterdagmiddag 30 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur van alles te beleven voor jong en oud. Wethouder Gerard Slegers opent een Afval-lab, waar bezoekjes proefjes kunnen doen en zo meer te weten komen over hoe afval een tweede leven krijgt. Ook is er een recyclekraam. Hier kunnen wijkbewoners afval kwijt zoals (frituur)olie, batterijen, piepschuim, hard plastic en kleine elektrische apparaten. Bij de informatiekraam kunnen bewoners terecht met al hun vragen over afval. Aanwezig zijn de gemeente Zaanstad, het Sociaal Wijkteam, HVC, ZVH en de Albert Heijn. Van maandag 1 november tot en met donderdag 4 november hebben de gemeente en ZVH een informatietafel in alle kleurenflats staan van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Kunst maken van zwerfafval
In buurthuis Kleurrijk kunnen kinderen uit de buurt van maandag 1 november tot en met donderdag 4 november van 15.00 uur tot 16.30 uur kunst maken van zwerfafval. Samen met een echte kunstenaar gaan de kinderen aan de slag om te ontdekken wat je kunt maken van afval. Op donderdag 4 november om 16.30 uur onthullen we vier van deze kunstwerken. In de kleurenflats komt per flat één kunstwerk te hangen. Hiermee wordt de week tegen afval afgesloten.

Wat: aftrap van 'de week van het afval' door wethouder Slegers
Waar: de Vrieschgroenstraat, ter hoogte van de Bergblauwstraat in Zaandam
Wanneer: Zaterdag 30 oktober om 12.00 uur