ASSENDELFT - Zaterdag 1 juni is het precies 65 jaar geleden dat Piet en Tiny Buma-Koopman in het huwelijk zijn getreden. Namens het college van B&W gaat wethouder Natasja Groothuismink bij het jubilerende echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Piet en Tiny zijn in 1954 getrouwd en aan het Vrouwenverdriet in Assendelft gaan wonen. Piet komt oorspronkelijk uit Krommenie en liet zijn dorp achter om te verhuizen naar het Assendelft van zijn Tiny, die door iedereen liefkozend ''duif'' wordt genoemd. Aan het Vrouwenverdriet woonden zij in een huurhuis waarvoor zij 2,25 gulden per week moesten betalen, een bedrag waar je tegenwoordig niet ver mee komt.

Na zeven jaar huwelijk werd besloten om te verhuizen en werd een woning aan de Veenpolderdijk in Assendelft gekocht. Inmiddels woont het echtpaar nog steeds aan de Veenpolderdijk, maar dan aan de overkant.

De 86-jarige Tiny heeft in haar kinderjaren aan de Communicatieweg West gewoond, houdt van gezelligheid en dansen en sloeg de Assendelftse kermis nooit over. Piet (85 jaar) is een echte dierenliefhebber en had onder andere kippen, konijnen, honden en katten. Met zijn geiten ging hij naar tentoonstellingen waar hij een keer de eerste prijs van Nederland mee heeft gewonnen! Na zijn verhuizing naar Assendelft heeft hij zijn voetbalclub KVV uit Krommenie verruild voor de plaatselijke VVA waar hij nu zelfs erelid is geworden.

Het echtpaar heeft twee dochters en een zoon, zes kleindochters en zes achterkleinkinderen.