ZAANSTAD - Vandaag is Annette Baerveldt (D66) geïnstalleerd als wethouder voor de gemeente Zaanstad. Zij is verantwoordelijk voor de portefeuilles Duurzaamheid, Energietransitie & Circulaire economie, Cultuur, Toerisme, Evenementen & Streekmarketing en voor Democratische Kwaliteit. Daarnaast is zij wijkwethouder voor Peldersveld-Hoornseveld en Poelenburg.

Wethouder Annette Baerveldt: "Ik vind het een eer dat ik ben geïnstalleerd als wethouder in Zaanstad. Ik vind het een prachtige uitdaging om aan de slag te gaan met onderwerpen als de energietransitie en met cultuur en toerisme. Op dat gebied is er al veel moois in Zaanstad en er liggen veel kansen voor Zaankanters en onze bezoekers. Ik kijk ernaar uit om samen met inwoners, ondernemers, de raad, mijn collega-wethouders en ambtenaren te bouwen aan een duurzaam, welvarend, bereikbaar, veilig en cultureel Zaanstad waarin iedere Zaankanter prettig woont, werkt en recreëert."

Annette Baerveldt is de opvolger van voormalig wethouder Sanna Munnikendam die op 16 december aftrad. Wethouder Baerveldt is twaalf jaar wethouder geweest (2006-2018) voor de gemeente Velsen met in haar portefeuille onder andere Toerisme & Recreatie, Jeugdzorg en Kunst & Cultuur. Tot voor kort werkte zij als programmamanager Duurzaamheid bij PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en was daarnaast raadslid voor D66 in Velsen.

Wethouder Baerveldt is geboren en getogen in Velsen. Zij heeft aan de Universiteit Wageningen gestudeerd en werkte na haar afstuderen onder andere bij Wageningen Marine Research. Sinds 1994 is zij actief in de lokale politiek, eerst als raadslid en later als wethouder.