ZAANDAM - De gemeente Zaanstad heeft besloten dat de vernieuwde Beatrixbrug vanaf woensdag 15 juli om 16.00 uur weer toegankelijk is voor al het verkeer. Dit betekent dat auto’s en vrachtauto’s weer gebruik kunnen maken van de brug.

De gemeente Zaanstad heeft besloten dat de vernieuwde Beatrixbrug vanaf woensdag 15 juli om 16.00 uur weer toegankelijk is voor al het verkeer. Dit betekent dat auto’s en vrachtauto’s weer gebruik kunnen maken van de brug. De brug is net als voorheen dagelijks (7 dagen per week) afgesloten voor auto’s en vrachtauto’s tussen 12.00 uur en 18.00 uur en op donderdagavond ook van 18.00 uur tot 21.00 uur. Fietsers, voetgangers en brommers kunnen 24 uur per dag gebruik maken van de brug. De brug was al eerder toegankelijk voor de bussen van Connexxion.

Verkeersregelaars
Verkeerskundigen van de gemeente staan tijdelijk bij de brug om te monitoren hoe het verkeer zich over de brug beweegt. Omdat het camerasysteem dat de poller in de Peperstraat aanstuurt nog niet naar behoren werkt, neemt een verkeersregelaar deze functie over. De gemeente vindt het belangrijk dat de brug zo snel mogelijk opengaat en heeft daarom deze oplossing bedacht. In de tussentijd wordt er gewerkt aan een permanente oplossing voor het camerasysteem van de poller.

Nieuw fietspad
Fietsers moeten mogelijk wennen aan het nieuwe verhoogde fietspad. Om hen daarop te attenderen zijn waarschuwingsborden geplaatst en is een rood-witte markering aangebracht op de randen tussen fietspad en rijbaan en fietspad en voetpad.Genomen maatregelen voor openstellingVoor de openstelling van de Beatrixbrug hebben alle betrokken partijen, waaronder ook het Integraal Veiligheidsteam, hun advies gegeven. Dit heeft na een zorgvuldige afweging geleid tot een aantal maatregelen. Deze maatregelen zijn genomen voor de openstelling, namelijk:Het aanbrengen van een rood-witte belijningmarkering op de randen tussen fietspad en rijbaan/voetpad;Het aanbrengen van geel/zwarte markering;De tijdelijke inzet van verkeersregelaars.Meer informatieDe Beatrixbrug hoort, evenals de Wilhelminabrug, bij de Wilhelminasluis. De Wilhelminasluis wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland vernieuwd. De sluis was verouderd en verkeerde in slechte staat. Beide bruggen zijn nu compleet vernieuwd.