ZAANDAM - Op 6 mei is een bedrijfspand aan de Tienlingstraat in Zaandam gesloten op last van burgemeester Jan Hamming. In de nacht van 5 op 6 mei was er brand in het pand. De brandweer ontdekte daarop een kwekerij achterin het pand, met circa 1.100 hennepplanten en ruim 400 stekjes.

De brand ontstond vermoedelijk in de meterkast, voorin het pand. Er was sprake van diefstal van stroom en water. Bij de brand raakte niemand gewond, ook is er geen schade bij omliggende panden. Alle planten en benodigdheden voor de kweek, zijn in beslag genomen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Drugspanden zorgen voor overlast en brandgevaar. Dit is één van de redenen waarom Zaanstad een streng sluitingsbeleid heeft voor drugspanden. Bovendien wil de gemeente zo de productie en bijbehorende geldstromen uit het criminele circuit halen. Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier:

www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/