ZAANDAM - De gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met CoMensha en stichting Open Mind een multimediale tentoonstelling naar Zaanstad gehaald. De tentoonstelling 'Open je ogen' bestaat uit negentwintig paar ogen waarin je de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet. Omdat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, zonder dat je het ziet. Je kunt deze tentoonstelling nog tot 9 november bekijken bij de Verkadefabriek (Westzijde 188) in Zaandam. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.


Mensenhandel is een wereld die niet te bevatten is, die onvoorstelbaar leed veroorzaakt en waarin extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, waarin misbruik wordt gemaakt van mensen in een kwetsbare positie en mensen worden gedwongen tot handelingen die zij niet willen.

Meld vermoeden van mensenhandel

Ook in Nederland komt mensenhandel helaas voor. De gemeente wil met deze tentoonstelling mensenhandel onder de aandacht brengen. Het is belangrijk dat als u bijvoorbeeld een vermoeden heeft, dit zo snel mogelijk meldt. Dat kan via ondermijning@zaanstad.nl en www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit is een onafhankelijk meldpunt, en echt anoniem. Afhankelijk van de soort melding delen zij die met een van hun partners en wordt het verder opgepakt.