ZAANDAM - De bouw van de Slinger, de nieuwe fietsverbinding van de Houtveldweg naar de spooroverbouwing bij station Zaandam, is in volle gang. Op donderdag 14 februari is een vrachtwagen tegen een hulpconstructie van de Houtveldweg aangereden en deze veroorzaakte dusdanige schade dat deze opnieuw moet worden opgebouwd.

De vrachtwagen kwam terecht tegen de onderkant van de hulpconstructie waardoor een deel van de stalen constructie is omgebogen en verschoven. Direct na de aanrijding is actie ondernomen om de veiligheid te borgen, want vrachtverkeer kon niet meer onder de constructie door. Via de inzet van verkeersregelaars werd vrachtverkeer om het werk heen geleid. Bij het vervolg van de werkzaamheden gaat het verkeer niet meer onder de constructie door maar komt er een nieuwe tijdelijke weg voor het autoverkeer over het bestaande fietspad, fietsers volgen de omleiding zoals deze er nu al ligt.

Oorzaak
De gemeente onderzoekt hoe deze aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De gemeente had diverse maatregelen genomen om bestuurders te informeren. Namelijk via verkeersborden, de inzet van verkeersregelaars en een waarschuwingsbalk hangen waar de te hoge vrachtwagens tegenaan kwamen.

Over de spooroverbouwing
De spooroverbouwing is een route voor voetgangers en fietsers, die aansluit op het Stadhuisplein en de Slinger over de Houtveldweg. Zo ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Aan de Houtveldweg komt ook een fietsenstalling voor ongeveer 1400 fietsen. In maart 2018 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. De spooroverbouwing wordt vormgegeven in de typisch Zaanse stijl. Er komen twee transparante liften in het station ter vervanging van de huidige liften in het station.

Meer informatie over de Slinger
Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden rondom de Slinger.