ZAANDAM - Burgemeester Ruud Vreeman neemt maandag 6 maart de eerste ster van het Keurnmerk Veilig Ondernemen (KVO) in ontvangst voor winkelcentrum Westerwatering. Samen met ondernemers, brandweer en politie legt hij ook een speciale KVO-stoeptegel voor het winkelcentrum. De pers is daarbij van harte welkom.

Wat houdt het KVO in?

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan de bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Er is een KVO voor winkelgebieden (KVO-W) en een KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B). Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen voor een schoon, goed onderhouden en veiligere omgeving. De uiteindelijke beloning is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor het hele winkelgebied of bedrijventerrein. Het geeft een duidelijk signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen.

Convenant
Met het behalen van de eerste ster is het werk niet af. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie ondertekenen maandag ook een convenant om de komende drie jaar te blijven werken aan een 'schoon, heel en veilig' winkelcentrum. Dat moet uiteindelijk leiden tot een tweede ster.

Wat: Uitreiking eerste KVO-ster voor winkelcentrum Westerwatering
Waar: Albert Heijn, Langeweide 77, Zaandam
Wanneer: Maandag 6 maart, 10.00-11.00 uur