ZAANDAM - Zondagmiddag bezoekt burgemeester Jan Hamming de jarige mevrouw Hes-Moes om haar namens het college van B&W te feliciteren met haar 100e verjaardag.

Mevrouw Hes-Moes is in 1919 geboren in Den Haag en heeft vervolgens meerdere woonplaatsen gehad. Via Den Haag, Haarlem, Bloemendaal, Noordwijkerhout en Velserbroek is zij in Zaandam terechtgekomen. Zij is moeder van zes kinderen; een zoon en vijf dochters. Er zijn inmiddels acht kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen in de familie bijgekomen. Drie van haar kinderen wonen ook in Zaandam.

Zij heeft een actief leven achter de rug en heeft vele sporten beoefent, sommige zelfs tot op hoge leeftijd. Zo stond zij op haar 89e nog op de lange latten in de sneeuw! Andere sporten die ze heeft gedaan zijn schaatsen, surfen, tennissen, paardrijden en golfen. Mevrouw Hes-Moes heeft ook iets rustigere hobby's zoals wandelen, piano spelen en schilderen. Dat laatste doet ze nog steeds op haar handwerkclubje. Ook is ze actief op internet met haar iPad.

Mevrouw Hes-Moes was erg reislustig en heeft tot haar 90e samen met haar echtgenoot vele kilometers gemaakt met de camper en overwinterd in Spanje. Zij hadden uiteindelijk een vaste plek met hun stacaravan in Benidorm waar zij zes maanden per jaar verbleven.

Haar 100e verjaardag viert ze zaterdag in zorgcentrum Nieuw Groenland in Zaandam.