ZAANDAM - 17 november 1913 werd zij geboren in Delfzijl. En komende zondag viert mevrouw Van Beijeren-Engelsman (Tine) haar 105-de verjaardag. Burgemeester Jan Hamming gaat namens het college van B&W op bezoek om haar te feliciteren. Hij wordt vergezeld door zijn echtgenote. De pers is hierbij van harte welkom.


Mevrouw Van Beijeren woonde als tweede van vijf kinderen van schipper Sikko Engelsman en moeder Jantje Bosscher aan boord van tjalk “Vertrouwen” totdat zij zes jaar was. Zij ging naar de lagere school in Loppersum en woonde aan boord van sleepboot de Berkel tussen 1926 en 1929. Het gezin verhuisde daarna naar Nieuwendam (Amsterdam noord).

In juni 1942 trouwde zij met Simon van Beijeren, tot het einde van de oorlog woonden zij in Landsmeer met een ander pasgetrouwd stel en twee joodse onderduikers. Zij kregen samen twee zoons, Henk en Sikko. In 1948 verhuisden zij naar Zaandam, waar mevrouw Van Beijeren vandaag de dag nog steeds op zichzelf woont.

Mevrouw Van Beijeren werkte bij verschillende naaiateliers, was actief lid van NIVON Natuurvrienden en verdienstelijk amateurfotografe. Zij was enthousiast schaatster en skister. Zij deed in het verleden mee aan enkele tv-programma’s met en over 100+-ers bij omroep Max en Jeroen Pauw.Haar 105e verjaardag viert ze zondag in Zorgcentrum Mennistenerf

Wat: Felicitatie 105-jarige mw. Van Beijeren-Engelsman

Waar: Zorgcentrum Mennistenerf, H. Gerhardstraat 77 in Zaandam.

Wanneer: Zondag 18 november, 12.15 uur