ZAANSTAD - Burgemeester Vreeman opent woensdagmiddag in Westzaan het KED 4 Kidscafé van de jonge Zaanse ondernemers Mila Lange en Tara van Deijzen (11 jaar). In het Kidscafé, in de kookstudio van Koken Eten Daten (KED), kunnen kinderen elke woensdagmiddag gezellig samen koken, knutselen, spelen en natuurlijk eten. De pers is van harte welkom bij de opening.

Het KED 4 Kidscafé is een uitvloeisel van het basisschoolprogramma Ontluikend Ondernemen dat leerlingen uit groep 8 spelenderwijs laat kennismaken met het ondernemerschap. Ontluikend Ondernemen biedt een lesprogramma waarin leerlingen in teams een idee voor een bedrijf bedenken en uitwerken. Zo worden leerlingen enthousiast gemaakt voor het ondernemerschap en gaan ze dat eerder overwegen als loopbaanmogelijkheid. De gemeente Zaanstad ondersteunt het project Ontluikend Ondernemen de komende drie jaar met een subsidie van 15.000 euro per jaar. Inmiddels doen al tien scholen in Zaanstad mee aan het project.

Bij Mila Lange en Tara van Deijzen (beiden 11 jaar oud) is het ondernemersbloed duidelijk aanwezig. Zij wilden graag een Kindercafé openen en hebben daar met behulp van het schoolprogramma een plan voor gemaakt. Via school zijn ze in contact gekomen met Astrid van de Meer, initiatiefneemster en oprichtster van de Stichting Koken Eten Daten (KED). Zij heeft de twee jonge ondernemers onder haar vleugels genomen en hun de gelegenheid gegeven hun KidsCafé op haar locatie en met toezicht van haar vrijwilligers te laten starten. Het Kidscafé gaat elke woensdagmiddag draaien.