ZAANDAM - Burgemeester Jan Hamming mag dinsdag 2 april een bijzonder lintje uitreiken. Aan een Amerikaans staatsburger. Jack Dangermond, CEO en oprichter van Esri, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontwikkelde software voor digitale kaarten die wereldwijd gebruikt wordt, onder meer door het Kadaster in Nederland. Hij krijgt zijn onderscheiding uit handen van de Zaanse burgemeester, omdat Dangermond met tal van vakgenoten het Geospatial World Forum bijwoont in Zaandam. De uitreiking vindt plaats in de Trouwzaal van het stadhuis.

Dangermond is voorgedragen voor de Koninklijke Onderscheiding door het Kadaster, omdat hij met zijn bedrijf dat software levert voor digitake kaarten en analyses ook in Nederland het geografische bewustzijn van de professional heeft doen toenemen. Digitale kaarten zijn nu niet meer weg te denken uit het onderwijs, de media en de communicatie vanuit de overheid met de burger.

Dangermond heeft overigens ook persoonlijk sterke banden met ons land. Zijn ouders emigreerden vanuit Enkhuizen naar de Verenigde Staten.

Onder embargo tot 2 april, 12.00 uur, vindt u hier het persbericht van Esri over de Koninklijke Onderscheiding voor Jack Dangermond.

Wat: Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan Jack Dangermond
Waar: Stadhuis Zaanstad (Trouwzaal), Stadhuisplein 100, Zaandam
Wanneer: Dinsdag 2 april, 11.00 uur