ZAANSTAD - Een echte Vreeman aan de muur? De 25e veiling van de Stichting Ontwikkelingsghulp Assendelft (STONAS) maakt dat mogelijk. Burgemeester Ruud Vreeman en zijn vrouw stellen twee door hen zelf gemaakte kunstwerken beschikbaar voor de veiling. Ze worden vrijdagmiddag aangeboden aan STONAS-voorzitter Jan Nootebos. De pers is daarbij van harte welkom.

Het gaat om een schets die Ruud Vreeman maakte van drie drinkende mannen op een terras in Griekenland. Zijn vrouw Ronny gebruikte het als basis voor het schilderij 'Happy Hour', een kleurrijk werk van 70 bij 100 centimeter. Beide kunstwerken worden geveild tijdens de tweejaarlijkse veiling van STONAS op 25 maart in het Wapen van Assendelft.

Naast de kunstwerken van Ronny en Ruud Vreeman worden nog talloze andere goederen en diensten per opbod verkocht. Met de opbrengst ondersteunt de Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft (STONAS), die dit jaar een halve eeuw bestaat, een grote variëteit aan ontwikkelingsprojecten. Het uitganspunt van de financiële ondersteuning ligt in de binding met de Assendelftse gemeenschap. De stichting biedt duurzame ondersteuning ter structurele verbetering van de leefomstandigheden. Momenteel wordt samengewerkt met ontwikkelingsorganisaties in onder andere Togo, Gambia, Kameroen, Brazilie en Ecuador.