KROMMENIE-ASSENDELFT - Het cameratoezicht in de omgeving van station Krommenie-Assendelft is met onbepaalde tijd verlengd. Daarmee kan het tijdelijke cameratoezicht, dat aankomende woensdag (31 maart) verliep, voor langere tijd worden voortgezet. De burgemeester had eerder besloten tot het instellen van cameratoezicht, naar aanleiding van verschillende openbare orde verstoringen en zware geweldsincidenten in dit gebied.

Dankzij het cameratoezicht zijn de afgelopen maanden meerdere naderende openbare orde verstoringen in een vroegtijdig stadium waargenomen, waardoor bijtijds ingegrepen kon worden. Daarnaast zijn de beelden gebruikt voor verschillende opsporingsonderzoeken. Het cameratoezicht is van meerwaarde voor de toezicht en handhaving in het gebied.

“Omdat er nog steeds sprake is van (dreiging van) incidenten in dit gebied, heb ik in het belang van de openbare orde besloten om het cameratoezicht te verlengen”, zegt burgemeester Jan Hamming. “Wij vinden dat we alles in het werk moeten stellen om de Zaanse straten veiliger te maken. De camerabeelden hebben hun toegevoegde waarde de afgelopen periode bewezen, bijvoorbeeld voor de politie. Maar ook van buurtbewoners krijgen we te horen dat ze blij zijn met het cameratoezicht. Juist omdat het zin heeft, omdat zowel politie, handhaving en omwonenden aangeven dat het werkt, vinden wij dat we dit middel nu voor langere periode moeten inzetten.”