ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad biedt mensen met een laag inkomen het komende jaar opnieuw de mogelijkheid zich voor ziektekosten te verzekeren via een collectieve zorgverzekering.

Naast Zilveren Kruis biedt de gemeente nu ook een verzekering bij Univé. De collectieve zorgverzekering biedt de klant een voordelig pakket, doordat de gemeente bijdraagt aan de premie. Bovendien vervalt bij de meeste pakketten het verplichte eigen risico. In alle pakketten zit een tandartsverzekering.

Inwoners komen voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als zij een laag inkomen hebben, bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Om welke bedragen het precies gaat staat op deze website.

Keuzemogelijkheid

Zaanstad werkt al vele jaren samen met Zilveren Kruis. Het afgelopen jaar heeft de gemeente onderzocht of Zaanstad ook met andere zorgverzekeraars een verzekering voor lage inkomens kan aanbieden. Met als resultaat dat de gemeente vanaf 1 januari 2018 ook met Univé gaat samenwerken. Wethouder Jeroen Olthof: ‘We zijn blij met onze nieuwe samenwerking met Univé. Univé heeft voor mensen met een laag inkomen twee pakketten. De inhoud van deze twee pakketten en de premies die daarbij horen passen goed tussen de pakketten van Zilveren Kruis. Hierdoor sluit het aanbod van de gemeente nog beter aan op de wensen van de verzekerden.’

Overstappen

Inwoners die willen overstappen moeten dit doen vóór 31 december. Op de website van de gemeente onder de zoekterm ‘collectieve verzekering’ vinden zij meer informatie over de voorwaarden, de pakketten en de inschrijving.