ZAANSTAD - Vandaag is het Cruyff Court Zaandam Zuid aan Straat Davis officieel geopend door wethouder Leny Vissers-Koopman. Het Cruyff Court wordt na een renovatie gelanceerd met een 6 tegen 6 toernooi. Naast de voetbalwedstrijden is er van alles te doen rondom het speelveld vandaag, van vechtsportdemo’s tot oud Hollandse spelen en schminken. 

Naast het Cruyff Court is ook de vernieuwde jongerenplek met overdekte picknicktafels en een WIFI hotspot officieel geopend. Wethouder Vissers-Koopman was in 2005 ook aanwezig om het oorspronkelijke court te openen: “Na elf jaar gebruik was het veld aan renovatie toe. Op deze ontmoetingsplek wordt niet enkel sport beoefend; ook zorgt het veld voor sociale en culturele verbinding in de wijk. Dank dus aan de Cruyff Foundation en onze partners: het Sportbedrijf Zaanstad, Straathoekwerk, jongerenwerk, het jeugdteam, het sociaal wijkteam, het bewonersbedrijf maar ook de politie en handhaving. Samen met de actieve bewoners van de wijk is er wat geweldigs neergezet!”

Het Cruyff Court Zaandam Zuid is er één van meer dan 200 Courts wereldwijd. Cruyff Courts zijn een moderne invulling van het traditionele trapveldje. Een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Na een renovatie is dit trapveld weer in een fris jasje gestoken. Maar het Cruyff Court Zaandam Zuid is meer dan alleen een trapveldje, het is een podium voor de jeugd waar ze leren over respect en waar verantwoordelijkheid en integratie spelenderwijs vorm krijgen. Vissers-Koopman: “Jongeren maken er kennis met het belang van saamhorigheid, sluiten vriendschappen, ontdekken hun eigen talenten en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. De ervaringen die kinderen hier opdoen dragen op positieve wijze bij aan de algehele ontwikkeling van het kind.”

Regelmatige activiteiten

Vissers-Koopman: "Vanaf vandaag zullen er door Sportbedrijf Zaanstad wekelijks 3 voetbalevenementen worden gehouden van 2 uur! Ook zullen er gedurende de zomer allerlei activiteiten worden ontplooid dóór en vóór de buurtbewoners. Samen met de wijk en diverse partners blijft deze plek zo levendig en actief."