ZAANDAM - De kermis op de Burcht in Zaandam is dit jaar van vrijdag 1 september tot en met zondag 10 september. De opbouw van de kermis is dinsdagavond 29 augustus begonnen. Wethouder Stephanie Onclin: ‘De kermis moet leuk, veilig en toegankelijk zijn. De kermisexploitanten werken daar hard voor, samen met ons als gemeente. Daar hebben we veel waardering voor.’

Zaterdag 2 september 13.00 - 14.00 is de prikkelarme kermis. De muziek staat dan zachter en de lampen worden zo veel mogelijk uitgezet of gedimd. Ook draaien de attracties, als dat kan, op lagere snelheid.

Een veilige kermis

De gemeente wil er, samen met de organisatie van de kermis, voor zorgen dat deze veilig verloopt. Daarom zijn er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid op en rond de kermis te vergroten. Rondom het kermisterrein komen extra hekken. Ook komt er cameratoezicht tijdens de kermis op de Burcht. Beveiligers van de organisatie controleren ’s avonds de tassen van bezoekers op wapens en verboden middelen als alcohol en drugs. Dit jaar maakt de gemeente indien nodig ook gebruik van gebiedsverboden. Mensen die zich (ernstig) misdragen wordt de toegang tot het kermisgebied ontzegd voor langere periode. Nieuw is dat deze personen ook een gebiedsgebod kunnen krijgen voor kermissen in andere delen van Zaanstad. Als je je misdraagt op de kermis in Zaandam ben je dus ook niet meer welkom in Wormerveer en Assendelft. De duur van het verbod kan, afhankelijk van de overtreding, oplopen tot twee jaar.

Ook dit jaar heeft gemeente Zaanstad met de exploitanten van de kermis afgesproken dat er geen (imitatie)wapens als prijzen worden gegeven.

Kindermiddag

Op woensdag 6 september om 15.00 uur wordt er een kindermiddag georganiseerd. Dan komen er twee robotfiguren (transformers), waarmee kinderen op de foto kunnen.

Parkeren

Van 29 augustus tot en met 12 september is parkeren op de Burcht niet mogelijk. In de directe omgeving zijn alternatieve mogelijkheden om te parkeren.