ZAANDAM - Hockeyvereniging De Kraaien gaat weer binnen de Zaanse gemeentegrens spelen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. In 2016 gaf de gemeenteraad opdracht om de voorbereidingen te treffen om op de Fortuinweg in Zaandijk een buiten sportaccomodatie voor hockeyvereniging De Kraaien te realiseren. De afgelopen jaren is er met zowel omwonenden als De Kraaien intensief contact geweest om tot een definitief ontwerp te komen, waarin zoveel mogelijk tegemoet is gekomen aan de wensen van alle betrokkenen.

De werkzaamheden zijn vorige week van start gegaan en wethouder Gerard Slegers (Sport en Openbare Ruimte) kwam samen met het bestuur van De Kraaien een kijkje nemen op het (bouw)terrein. De komende weken wordt het terrein geëgaliseerd en daarna opgehoogd met geschikt zand dat afkomstig is uit Sportpark Hoornseveld.

Wethouder Gerard Slegers: "Ik ben heel blij dat we nu letterlijk meters kunnen maken om ervoor te zorgen dat De Kraaien weer in Zaanstad kunnen gaan spelen. En dat we dat doen met respect voor de natuur en alle betrokkenen. De flora en de fauna in het gebied hebben de afgelopen tijd onze aandacht gehad en blijven ook onze aandacht houden. Voor de start van de werkzaamheden hebben we een schouw laten doen om er zeker van te zijn dat er geen broedvogels aan het broeden zijn op het werkterrein. Ik kijk uit naar het moment dat De Kraaien hier weer hun onderkomen hebben, en zij de plek krijgen die ze als Zaanse club verdienen".

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemings-en Hoveniersbedrijf Germieco BV. Het egaliseren en ophogen van het terrein zal naar verwachting drie tot vier weken duren.