ZAANSTAD - Zaanstad krijgt vanaf september 2023 een eigen stadspas: de ZaansePas. Het wordt dé voordeelpas voor alle Zaankanters, met kortingen bij winkels, horeca, musea, theater, (sport)activiteiten en uitjes in Zaanstad en omgeving. Wethouder René Tuijn: “Zo hopen we dat alle Zaankanters nog meer gebruik gaan maken van al het moois dat de streek te bieden heeft. Ook als daar thuis minder geld voor is.”

Stadsbrede voordeelpas voor iedereen
De ZaansePas werkt via een app en – op aanvraag – met een fysieke pas. De pas is vanaf september 2023 te koop voor € 25,- per jaar (kinderen: € 10,-). Tot en met 31 december 2023 is de pas met korting te verkrijgen voor € 19,95 (kinderen: € 7,50).

Gratis voor lage inkomens en mantelzorgers
Inwoners van Zaanstad met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) krijgen de pas gratis. Voor hen staan er ook extra’s op de pas, zoals de regeling Meedoen Zaanstad, waarmee kinderen en jongeren een jaar lang gratis kunnen sporten of aan cultuur deelnemen. Ook mantelzorgers die de mantelzorgwaardering krijgen, ontvangen de pas gratis. Inwoners die in aanmerking komen voor een gratis pas en die bekend zijn bij de gemeente, krijgen begin september automatisch meer informatie thuis toegestuurd. Mensen die in aanmerking komen voor een gratis pas die (nog) niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen de pas begin september via de gemeente aanvragen.

De ZaansePas voor ondernemers
Ondernemers in de Zaanstreek kunnen zich aansluiten en samenwerken met de ZaansePas. Denk aan winkeliers, horeca, verenigingen, culturele instellingen, etc. Op deze manier kunnen zij hun acties onder de aandacht brengen van alle pashouders.

Meer informatie
Gemeente Zaanstad ontwikkelt de ZaansePas samen met Groupcard. Zij hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van regelingenpassen en lokale cadeaukaarten voor meerdere gemeenten. En met alle dienstverlening die daarbij hoort, zoals klantenservice, financiële- en administratieve afhandeling en marketing & communicatie. Algemene informatie over de ZaansePas staat op de website www.zaansepas.nl. Zodra de pas beschikbaar en te koop is, komt hier het volledige aanbod aan acties en kortingen op te staan.