ZAANDAM - Maar liefst twee Zaandammers bereiken donderdag 4 april de status van eeuweling. Burgemeester Jan Hamming gaat bij ze op bezoek om ze namens het college te feliciteren met hun 100e verjaardag.

's Ochtends gaat de burgemeester op verjaarsdagsvisite bij de heer H.C.A. de Groot. Hij werd in 1919 geboren in Driebergen, woonde later aan de Amsterdamse grachten en verhuisde in 1966 naar Zaandam.

Meneer De Groot was inspecteur bij het GAK. Hij heeft twee dochters en twee kleinkinderen.

Hij staat bekend als zorgzaam, gastvrij, belangstellend en hartelijk. Vroeger schaakte en klaverjaste hij, later stapte hij over op bridge en dat speelt hij nog steeds.

Verder puzzelt hij, doet aan gym, luistert graag naar klassieke muziek en gaat nog regelmatig naar de kerk met een groepje ouderen, onder wie de gepensioneerde pastoor van zijn vroegere parochie. Ook houdt hij het nieuws nog goed bij.

Kortom, een actieve oudere, die met veel tevredenheid in het Erasmushuis woont.

Wat: Felicitatie dhr. De Groot met 100e verjaardag
Wanneer: Donderdag 4 april, 11.00 uur
Waar: Evean Erasmushuis, Noorderven 79, Zaandam (kr. B 323)

Verkademan in hart en nieren
‘s Middags feliciteert burgemeester Hamming de heer G.P. Beunder bij Zorgcrikel Saenden. ‘Hecht je maar niet aan hem’, kreeg zjn moeder in 1919 te horen toen haar baby bijna twee maanden te vroeg werd geboren. ‘Want dit is geen blijvertje.’

De dokter zat er flink naast, want meneer Beunder viert nu zijn 100e verjaardag. Hij is een Verkademan in hart en nieren, met zo’n veertig dienstjaren bij het bedrijf. Hij was chef van de garage en bestierde het hele wagenpark, inclusief de auto’s van de directeuren. Daarom kende iedereen hem.

Meneer Beunder had uiteraard zijn groot rijbewijs, dus hij reed overal in. Hij heeft dit met veel plezier gedaan.

Met zijn (inmiddels overleden) vrouw had hij een caravan waarmee ze in vakantie er op uit trokken, vaak naar Oostenrijk.

Samen hadden ze twee kinderen, een dochter en een zoon, van wie de zoon is overleden.

Wat: Felicitatie dhr. Beunder met zijn 100e verjaardag
Wanneer: Donderdag 4 april, 13.30 uur
Waar: Zorgcirkel Saenden, Nova Zembla 2, Zaandam (kr. 219)