ZAANSTAD- Op zaterdag 4 en 11 november openen huiseigenaren in Zaanstad en de rest van Nederland hun deuren tijdens de opendeurdagen van de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren vertellen op die dagen over de energiebesparende maatregelen die zij hebben genomen.

Iedereen is welkom om diverse voorbeelden van energiebesparing bekijken zoals: isolatie, HR++-glas, gasloos wonen en meer. Bent u benieuwd naar de ervaringen met duurzame maatregelen? Schrijf u in bij een van de woningen en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Beter beeld krijgen

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt geeft nuttige informatie over verbruik, comfort en allerlei praktische zaken. Welke maatregelen zijn er genomen? Wat is het succes? Hoeveel is er bespaard? En wat zou je een volgende keer anders doen? Voor huiseigenaren is het een mooie manier om hun verhaal te delen.

Unieke kans

Voor mensen uit de buurt is het een unieke kans om in de praktijk te ontdekken welke voordelen energiebesparing kan bieden. Bezoekers zijn enthousiast over de mogelijkheid om bij anderen thuis te kijken. “Ik heb nu een veel beter beeld wat ik zelf kan doen,” reageerde een bezoeker vorig jaar.

Inschrijven voor een bezoek?

Schrijf u in voor een bezoek aan een van de woningen die meedoen via de site www.duurzamehuizenroute.nl/zaanstad. Ook huiseigenaren kunnen hun woning nog steeds aanmelden. Zowel huiseigenaren als bezoekers maken tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route kans op een midweek weg in een strohotel in Haps (Brabant).

Onafhankelijk platform

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen van huiseigenaren centraal staan. Het hele jaar door kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op duurzaam bouwen en wonen. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan huiseigenaren, zijn er opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november en worden er in het voorjaar verdiepende thematours georganiseerd. Een bron van informatie voor iedereen die zelf ook aan de slag willen gaan.