ZAANDAM - Op vrijdag 21 juni om 12.00 uur geeft wethouder Hans Krieger het startsein voor de bouw van de nieuwe Herman Gorterschool aan de Burgemeester Smitstraat in Zaandam. De bouw van de school zal ongeveer een jaar in beslag nemen, waarna de kinderen in 2020 gebruik kunnen maken van een spiksplinternieuw gebouw. U bent van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn.


- Wat: startsein bouw nieuwe basisschool Herman Gorter
- Waar: Burgemeester Smitstraat 2, Zaandam
- Wanneer: 21 juni om 12.00 uur

De bouw van de school maakt onderdeel uit van het Integraal Huisvestingsplan (IHP). In het IHP staat de voortgang van de huisvesting van schoolgebouwen voor primair onderwijs in Zaanstad beschreven. Het gaat dan hoofdzakelijk om nieuwbouwprojecten. De gemeente wil, samen met de onderwijsinstellingen, kwalitatief goede en duurzame onderwijshuisvesting realiseren op de juiste plek in de stad. Met het IHP werkt de gemeente op een integrale manier samen met de Zaanse schoolbesturen.

Veel nieuwe scholen in 2019
In 2019 zal er gebouwd worden aan meer scholen dat de Herman Gorter alleen. IKC Kreekrijk en IKC De Werf worden rond de zomer opgeleverd en in het nieuwe schooljaar in gebruik genomen. Daarnaast start dit jaar de bouw van IKC Overtuinen, IKC Rosmolen Zuid, De Hoeksteen en de uitbreiding van De Voorzaan – Vissershop. Uiteindelijk leidt dit tot zeven splinternieuwe schoolgebouwen die plaats gaan bieden aan in totaal meer dan 1.500 Zaanse kinderen.

Over Herman Gorter Burgemeester Smitstraat
In december 2017 is het Definitief Ontwerp van deze school gepresenteerd en de omgevingsvergunning aangevraagd. De vergunning is in 2018 zonder zienswijzen afgegeven waarna de aanbestedingsprocedure is opgestart. Begin 2019 is de opdracht gegund en na de sloop van het bestaande gebouw, start nu dus officieel de bouw van de nieuwe school.