ZAANSTAD - Zaanstad ondersteunt woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen, bijvoorbeeld met informatiebijeenkomsten. Op 24 september 2019 organiseert Zaanstad een Energiecafé speciaal gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze week ontvangen alle Zaanse VvE’s per brief hiervoor een uitnodiging.

De gemeente Zaanstad vindt het belangrijk dat alle woningeigenaren op de hoogte zijn van de mogelijkheden om een woning te verduurzamen, ook als er meerdere eigenaren in een complex wonen. Voor een Vereniging van Eigenaren gelden andere mogelijkheden bij verduurzaming dan voor een individuele woningeigenaar.

Tijdens het Energiecafé op 24 september krijgen VvE’s informatie over verschillende maatregelen om de woningen te verduurzamen én de energierekening omlaag te brengen, zoals isolatie, energiezuinige verlichting, zonnepanelen en duurzame verwarming. Daarnaast is er speciale aandacht voor de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Deze lening is er speciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Een lid van een VvE vertelt tijdens het Energiecafé over hun eigen ervaringen en ook het Duurzaam Bouwloket is aanwezig om allerlei praktische vragen te beantwoorden.

Datum: dinsdag 24 september 2019
Tijd: inloop vanaf 19.30, start 20.00 uur tot circa 21.30
Locatie: De Vermaning, Westzijde 80, 1506 EH Zaandam
VvE's die aanwezig willen zijn (maximaal 2 leden per VvE), kunnen zich aanmelden via de website https://nieuwzaansklimaat.zaanstad.nl/initiatieven