ZAANSTAD - Op dinsdag 5 november organiseert Zaanstad samen met het Duurzaam Bouwloket een Energiecafé in de Vertoeving aan de Westzijde. Hier worden belangrijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en wonen besproken. De nieuwe Stappensubsidie van de gemeente Zaanstad staat dit keer centraal.


De Stappensubsidie dekt wel 30 duurzame maatregelen in de woning. De maatregelen brengen de energierekening omlaag, zorgen voor een goed geïsoleerde woning en zorgen voor meer duurzame energie. De subsidie dekt zelfs maatregelen die horen bij funderingsherstel. Een duurzamer huis begint immers bij een goede basis.

Stappensubsidie geldt ook voor de collectieve inkoopactie
Tijdens het Energiecafé kun je ook vragen stellen over de lopende collectieve inkoopactie voor zonnepanelen en isolatie. Deze actie organiseert de gemeente samen met Winst uit je Woning. De mogelijkheid om de Stappensubsidie te combineren met de collectieve inkoopactie maakt dit hét moment voor Zaanse woningeigenaren om aan de slag te gaan.

Energiecafé valt in de week van de Nationale Duurzame Huizen Route
Het Energiecafé valt in de week van de Nationale Duurzame Huizen Route. Op zaterdag 2 en 9 november kan iedereen op bezoek bij Zaanse woningeigenaren die al duurzame maatregelen hebben getroffen in hun woning. Op de website van de Duurzame Huizen Route staat een overzicht waar je naar toe kunt www.duurzamehuizenroute.nl/gemeente/zaanstad.

Inloop voor het Energiecafé op dinsdag 5 november in de Vertoeving op Westzijde 80 is vanaf 19.00, om 19.30 start het programma tot ongeveer 21.30. De toegang is gratis.