KROMMENIE - Op vrijdag 29 maart vond er een explosie plaats bij een woning aan de Van Allenstraat in Krommenie, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. In december vorig jaar vond daar een soortgelijk incident plaats, wat een brand op de galerij veroorzaakte.


Beide incidenten hebben de veiligheid voor bewoners en omwonenden ernstig in gevaar gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en de mogelijke dader(s). De explosies lijken gericht te zijn en voort te komen uit een conflict. De gemeente maakt zich daarom ernstige zorgen over de openbare orde en veiligheid op en rondom dit adres. Om de veiligheid van bewoners en omwonenden niet verder in gevaar te brengen, acht de gemeente het noodzakelijk dat de persoon gerelateerd aan de incidenten, voorlopig niet meer op of rondom het adres verblijft. De burgemeester heeft daarom een gebiedsverbod opgelegd.

Meldingen

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Getuigen worden gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.