ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad is blij met de politieactie in een pand aan de Czaar Peterstraat, waarbij drie mannen zijn aangehouden wegens handel in drugs. ‘Goed werk van de politie. Daarmee is weer een stuk van de overlast voor bewoners in dit deel van Zaandam weggenomen’, aldus burgemeester Ruud Vreeman. Politie en gemeente zijn sinds begin dit jaar bezig om de overlast in dit gebied aan te pakken om zo de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers te vergroten.

Sinds enige tijd kreeg de politie meldingen dat er gedeald zou worden in harddrugs vanuit het pand aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. Omwonenden klaagden over overlast door het dealen. Getuigen meldden dat er veel aanloop was in het pand, maar dat bezoek slechts enkele minuten binnen bleef. Sommige van deze bezoekers verklaarden dat zij daar hun drugs kochten. Bij de inval, afgelopen vrijdag, werden drie Zaandammers aangehouden. Ook werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De verdachten zijn op dinsdag 4 april voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Burgemeester Vreeman: ‘Deze actie maakt duidelijk dat het menens is met de aanpak van overlast, drugshandel en andere zaken die niet door de beugel kunnen in dit deel van de stad.’ Eerder al werd bekend dat extra surveillance en controles door politie en gemeentelijke handhavers tot aanhoudingen en minder overlast hebben geleid in dit deel van het centrum (Zilverpadsteeg en omgeving).

Naar aanleiding van de recente aanhoudingen is de eigenaar van het pand in de Czaar Peterstraat aangesproken door de gemeente. Dat heeft ertoe geleid dat de huurcontracten van de aangehouden mannen zijn opgezegd en dat de eigenaar heeft toegezegd maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. ‘We willen dat pandeigenaren hun verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van overlast en het verbeteren van de buurt’, aldus burgemeester Vreeman.