ZAANDAM - De gemeente is van plan om van het Stationsplein aan de Westzijde van Zaandam een recreatieve, groene plek te maken. Op deze plek ontstond een leegte door onder andere weggehaalde fietsenrekken. Wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte): "Deze plek verdient echt onze aandacht. Nu bewegen zich hier vooral mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer of naar het centrum van Zaandam gaan. Maar de plek is groot genoeg om een groene, aangename plek te creëren waar mensen kunnen wachten op de trein, elkaar (op afstand) ontmoeten of te lunchen op een bankje."


Zaanstad vraagt inwoners om mee te beslissen en te kiezen uit twee ontwerpen. De inrichting van het plein is van tijdelijke duur. Het zal zeker vijf jaar of langer duren voordat het plein, tussen het Ebbehout en de Houtveldweg, ontwikkeld wordt. Mogelijk dat hier nieuwe gebouwen komen. Tot deze tijd wil Zaanstad deze locatie benutten om een fijne parkachtige plek te creëren voor alle inwoners en bezoekers van Zaanstad.

Meedenken over de tijdelijke inrichting van het Stationsgebied
Inwoners kunnen tot en met a.s. woensdag (4 november) meedenken over de inrichting. Er zijn twee ontwerpen gemaakt waarop mensen kunnen stemmen. Dit kan via de website van Buitengewoon Zaanstad. De website BuitenGewoon gaat over de buitenruimte van Zaanstad; wat doet de gemeente en wat kunnen en mogen bewoners zelf doen.