ZAANDAM - De gemeente Zaanstad is door het Openbaar Ministerie (OM) op de vingers getikt vanwege de intentie om boetes uit te delen aan de hand van camera's. Die legden bestuurders van gemotoriseerde voertuigen vast die tussen 12.00 uur en 18.00 uur door het centrum reden. Iets wat sinds een jaar niet toegestaan is.

De gemeente laat weten in een persbericht dat het er vanwege de correctie vanuit het OM nu voor wordt gekozen alleen mensen te beboeten die op heterdaad zijn betrapt. Dat is inmiddels ook al 35 keer gebeurd.Het centrum wordt sinds een jaar afgezet met pollers (beweegbare palen) op bepaalde tijden. De pollers werden een jaar geleden geplaatst om te zorgen voor een autoluw centrum.

Verkeerslawaai
De gemeente geeft aan dat er sinds die tijd 75% minder voertuigen door het gebied rijden, het fietsklimaat flink is verbeterd en er minder verkeerslawaai wordt ervaren. Wel zouden voertuigen die wachten tot de pollers naar beneden gaan, zorgen voor hinder bij Connexxion. Ook komt vrachtverkeer soms vast te zitten in het gebied. Dit zouden echter uitzonderingen zijn.