ZAANDAM - Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, start Gemeente Zaanstad in samenwerking met een aantal lokale aanbieders een nieuwe zonnepanelenactie voor Zaanse huiseigenaren. Gespecialiseerde en erkende installateurs uit de regio bieden zonnepanelen tegen een gunstige prijs en een hoge kwaliteit aan. De actie biedt woningeigenaren ook de kans om gratis en vrijblijvend eens de mogelijkheden bij de eigen woning te laten bekijken door een specialist uit de regio. Bij de vorige zonnepanelenactie schreven ruim 600 Zaanse huiseigenaren zich in. Wegens dit succes wordt de zonnepanelenactie herhaald.

Wethouder Sanna Munnikendam (Duurzaamheid): ‘Met zonnepanelen op het dak dragen bewoners hun steentje bij aan een klimaatneutrale stad doordat ze zelf hun energie opwekken. Het levert bewoners een besparing op die aanzienlijk hoger is dan de huidige rente op een spaarrekening. Zonnepanelen zijn dus ook een slimme investering in de woning. Het zorgt voor lagere woonlasten en het brengt ons dichterbij ‘klimaatneutraal’. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe beter het is voor het milieu’.

Gunstige prijs en hoge kwaliteit

Door in korte tijd veel opdrachten te verzamelen, kunnen de zonnepanelen voor een lagere prijs worden ingekocht en tegen een gunstige prijs worden geleverd. De korting kan oplopen tot 15% van de marktprijs. Bovendien is er voor particulieren de mogelijkheid de btw over de aanschafprijs terug te vragen, hiervoor wordt gratis ondersteuning aangeboden. Dit maakt de aanschaf nog goedkoper en verkort de terugverdientijd. Zonnepanelen gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee en de investering is bij de huidige prijzen binnen zeven jaar terugverdiend. Daarmee zorgen zonnepanelen voor lagere woonlasten.

Erkende regionale installatiebedrijven met voldoende bewezen ervaring en capaciteit werken samen bij deze grootschalige actie. Het Duurzaam Bouwloket is ook betrokken en levert onafhankelijk en deskundig advies aan de huiseigenaren tijdens informatiebijeenkomsten.

Vrijblijvend inschrijven

Iedere huiseigenaar met een eigen dak kan zich vanaf nu inschrijven. Het inschrijven is vrijblijvend en kan tot en met 7 januari 2018 via www.duurzaambouwloket.nl/actiezaanstad. Na de inschrijving beoordeelt een vakkundige installateur uit de regio tijdens een bezoek aan de woningeigenaar of het dak geschikt is voor zonnepanelen. De installateur geeft vervolgens een vakkundig advies en maakt een actieaanbod dat past bij de woning en de specifieke wensen van de eigenaar. Als een woningeigenaar het aanbod accepteert, wordt een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment werkt de eigenaar direct zelf zonne-energie op.

Informatiebijeenkomsten

Voor huiseigenaren die meer willen weten worden op drie verschillende locaties informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden wordt de actie uitgelegd en is het stellen van vragen mogelijk.

  • Dinsdag 31 oktober 2017 om 20:00 uur in Trias VMBO, Saendelverlaan 1 in Krommenie
  • Donderdag 2 november 2017 om 20:00 uur in Dorpshuis De Kwaker, J.J. Allanstraat 127 in Westzaan
  • Woensdag 8 november 2017 om 20:00 uur in het Wapen van Assendelft, Dorpstraat 533 in Assendelft.