ZAANSTAD - Zaanstad verstedelijkt in rap tempo. Want Zaanstad is druk bezig met bouwen en vernieuwen. Groei biedt kansen, maar geeft ook wrijving. Past dat allemaal wel? In de nieuwe podcastserie 'Het Zaanse Avontuur' gaat journalist Robin de Wever op zoek naar antwoorden. De verhalende serie, gemaakt in opdracht van de gemeente, bestaat uit vier delen. De eerste aflevering is vanaf vandaag gratis te luisteren in alle podcast-apps.


Elke aflevering fietst De Wever door de streek en bezoekt hij oude en nieuwe Zaankanters. Die tocht leidt onder meer langs arbeiderswoningen in Zaandijk, het mysterieuze maar veelbelovende bos op het Hembrugterrein, een schoolplein in Poelenburg en historische fabriekspanden in Wormerveer.

Oude en nieuwe Zaankanters
Hij spreekt er met oude en nieuwe inwoners, professionals en vrijwilligers, over hun visie op het veranderende Zaanstad. Over slopen of herstellen, over het behouden van karakter en over hoe Zaanstad van iedereen kan blijven. Kan een stad zichzelf opnieuw uitvinden?

Zoektocht
De Wever loodst de luisteraar dwars door Zaanstad langs projecten waar bewoners het ene willen, en de gemeente, of de corporatie of een bedrijf het andere. Langs het avontuur hoe alle belanghebbenden een stem krijgen in die groei en hoe de zoektocht verloopt om toch gezamenlijk vooruit te komen. Een podcast over waar Zaanstad vandaan komt, en waar Zaanstad naar toe gaat. Een podcast voor Zaankanters én voor iedereen die geïnteresseerd is in gebiedsontwikkeling in de bestaande stad.

De komende drie donderdagen komt er een nieuwe aflevering online, te downloaden via https://maak.zaanstad.nl/ of via een podcast-app als Spotify of Apple Podcast.