WORMERVEER - Er komt een grondig onderzoek naar de toedracht van de (gedeeltelijke) instorting van de parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer. Dat zegt burgemeester Jan Hamming. ‘Iedereen is enorm geschrokken. Wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren. Het onderzoek, waarbij uiteraard ook de eigenaar van de garage wordt betrokken, moet uitwijzen wat de oorzaak was en welke maatregelen nodig zijn om herhaling te voorkomen.’

Rond het middaguur stortte een deel van de vloer van de tweede verdieping van de parkeergarage in. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er waren geen zichtbare slachtoffers, maar lang was onduidelijk of zich nog mensen in de garage bevonden, omdat eerst onderzocht moest worden of de constructie veilig genoeg was om de hulpldiensten naar binnen te laten gaan. De politie heeft het ingestorte deel uiteindelijk met speurhonden doorzocht en geen personen aangetroffen.

‘Mijn complimenten voor de hulpdiensten die snel en professioneel hebben gehandeld’, aldus burgemeester Hamming. ‘Ook grote waardering voor het personeel van de supermarkt. Ze waren natuurlijk erg geschrokken, maar hebben meteen alle medewerking gegeven.’

Eerste bevindingen
Uit de eerste bevindingen komt naar voren dat de instorting het gevolg is van het bezwijken van een stalen ligger onder de betonvloer. In de parkeergarage zijn geen breedplaatvloeren toegepast, zoals in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte.

Op dit moment worden maatregelen genomen om te zorgen dat de constructie van de parkeergarage weer veilig is. Morgenochtend volgt een inspectie om te bepalen of en wanneer de parkeergarage, de supermarkt en enkele aangrenzende bedrijven weer vrijgegeven kunnen worden.