ZAANDAM- Bij een gezamenlijke controle van gemeente, politie en brandweer is vanochtend een forse hoeveelheid hennep aangetroffen in een container aan de Zaanderhorn in Zaandam.

Bij de gezamenlijke operatie werden vandaag aan de Zaanderhorn diverse containers, voertuigen en trailers gecontroleerd die al lange tijd in de openbare ruimte stonden. Bij deze controle heeft de politie een ruimte aangetroffen waar de hennep lag te drogen. Daarnaast zijn er meerdere ruimtes aangetroffen waar hennepteelt heeft plaatsgevonden. De politie heeft twee aanhoudingen verricht: een persoon is aangehouden op verdenking van witwassen en een persoon is aangehouden i.v.m. de aangetroffen hennep. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De hennep is conform de procedure in beslag genomen en zal door een gespecialiseerd bedrijf worden vernietigd.

Naast de genoemde hennepvondst en stroomdiefstal werden onder meer diverse illegaal geplaatste containers, trailers en voertuigen geconstateerd. Na een grondige inventarisatie zijn de eigenaren gesommeerd deze te verwijderen, alle overige ( illegale) objecten worden door de gemeente afgevoerd.

Uitvoeringsprogramma Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2018

De controles maken deel uit van het uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2018 en het Veiligheidsprogramma 2018 van de gemeente Zaanstad.