ZAANDAM - Vrijdag 15 maart gaat het college van Zaanstad sportschool Choku Gym in Poelenburg opknappen in het kader van NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Choku gym is een vrijwillig, sociaal maatschappelijk initiatief waar jongeren uit deze kwetsbare wijk kansen krijgen om zich te ontplooien, sociale vaardigheden op te doen, actief te sporten. ze dragen bij aan belangrijke doelstellingen die overeenkomen met die van gemeente Zaanstad: integratie, tegengaan overgewicht, versterken sociale cohesie, armoedebestrijding.

De Gym biedt kinderen en hun ouders een fijne plek waar kinderen gratis kunt sporten als de ouders het niet kunnen betalen, huiswerkbegeleiding voor kinderen, hulp bij het vinden van een stage en werk en bij het zoeken van woonruimte.

Over NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Wat: college aan de slag tijdens NLdoet
Wanneer: vrijdag 15 maart van 08.30 uur tot 12.45 uur
Waar: sportschool Choky gym (Wachterstraat 21, Zaandam)