ZAANSTAD - De bezoekersaantallen van de Zaanse Schans groeien explosief. De gemeente Zaanstad en de stichting Zaanse Schans onderzoeken hoe de Zaanse Schans ook in de toekomst leefbaar en bereikbaar blijft. Voor bezoekers, voor bewoners én voor ondernemers. Heeft u daar ideeën over?

Toekomst Zaanse Schans

Hoe zou de Zaanse Schans - nu al de meest bezochte toeristische attractie van Nederland! - eruit kunnen zien in 2030, als er 3 miljoen toeristen worden verwacht?

De gemeente Zaanstad en de Stichting Zaanse Schans werken samen aan een ontwikkelstrategie. Daarin worden nieuwe en bestaande plannen en wensen van bewoners, ondernemers en organisaties in kaart gebracht en leggen we vast wie waarmee aan de slag gaat in de komende periode.

Zo willen we ervoor zorgen dat de Schans bereikbaar en leefbaar blijft voor bewoners, bezoekers en andere gebruikers.

Praat mee

De toekomstplannen voor de Zaanse Schans worden niet aan de tekentafel gemaakt: de ontwikkelstrategie voor 2030 maken we samen met de omgeving.

Partijen met een direct belang, zoals bewoners, musea en ondernemers op de Schans zelf, hebben inspraak. Vanuit een Adviesgroep denken ze mee en brengen zij advies uit over de plannen.

Daarnaast is er een meedenkgroep met bewoners, organisaties en ondernemers die niet op de Schans zelf wonen of werken, maar wel met gevolgen van de groei te maken hebben.

Maar ook andere Zaankanters met hart voor de Zaanse Schans worden van harte uitgenodigd mee te denken en hun mening te geven. Dat kan online. Praat u mee?