ZAANDIJK - Burgemeester Hamming heeft besloten om de sluiting van het hotel en restaurant aan de Lagedijk in Zaandijk, waar op 24 april jl. een explosie plaatsvond, te verlengen met drie maanden. Eerder werd het pand voor de duur van 4 weken gesloten. Met de verlening, wil de burgemeester de veiligheid waarborgen van de directe omgeving. Ook geeft het de politie de gelegenheid om het onderzoek verder af te ronden.

In de nacht van 23 op 24 april vond bij een hotel en restaurant aan de Lagedijk in Zaandijk een explosie plaats. Dit ernstige geweldsincident heeft de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en hotelgasten ernstig in gevaar gebracht. Het politieonderzoek naar de oorzaak is momenteel nog gaande. Bewoners en andere betrokkenen uit de omgeving ontvingen vandaag een brief over de verlening van de sluiting.

Vragen of informatie over het onderzoek Heeft u vragen over de sluiting? De afdeling veiligheid van de gemeente Zaanstad is te bereiken via mailboxoov@zaanstad.nl of via het telefoonnummer 14 075 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Dit kan ook via WhatsApp (06 - 10 43 46 93). Informatie over het onderzoek kan gedeeld worden met de politie (via 0900-8844).