ZAANSTAD - Op zondag 23 juni zal burgemeester Jan Hamming als gastheer en gids aanwezig zijn bij een boottocht voor het Arie Lemsfonds. De boottocht begint om 16.00 uur bij Houtzaagmolen Het Jonge Schaap en eindigt om 18.00 uur aan de steiger van Windmill Cruises op de Zaanse Schans. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de projecten die het Arie Lemsfonds dit jaar ondersteunt.


Om de goede doelen, die het Arie Lemsfonds dit jaar ondersteunt, te helpen gaan betrokken Zaankanters initiatieven ontplooien voor het inzamelen van de benodigde middelen en gelden. Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming zal zich dit jaar als eerste gaan inzetten voor het fonds dat is vernoemd naar zijn voorganger Arie Lems. In een exclusieve boottocht zal de eerste burger van Zaanstad een uur lang vertellen over zijn kennismaking met de Zaanstreek. We varen langs bijzondere plaatsen en luisteren naar zijn ervaringen als burgemeester van Zaanstad. In een gezellige informele sfeer is er ook ruimte om hierover vragen aan hem te stellen.

Opbrengst voor het goede doel
Jan Hamming, de houtzaagmolen Het Jonge Schaap en Windmill Cruises werken belangeloos mee aan deze unieke boottocht. De volledige opbrengst van de kaarten gaat dus naar het goede doel. Dit jaar kunnen Stichting inloophuis 1 is Samen en Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek rekenen op de steun van het Arie Lemsfonds. Beide doelen zetten zich in om eenzaamheid in Zaanstad te voorkomen en te bestrijden. De kaarten kosten € 25,00 per stuk en kunnen via de website www.arielemsfonds.nl gekocht worden. Hier vindt u ook meer informatie over het evenement en de doelen die gesteund worden. Het Arie Lemsfonds is een onafhankelijk ANBI-stichting voortgekomen uit PvdA Zaanstreek en steunt sinds 2004 projecten en goede doelen in de streek.