ZAANSTAD - Griffier Jorrit Jongbloed (36) begint op 1 mei 2022 als raadsgriffier in Eindhoven. Hiermee komt een einde aan zijn dienstverband bij de gemeente Zaanstad. Hij werkte in totaal 8 jaar voor Zaanstad waarvan bijna 3 jaar als griffier.

Tjeerd Pietersma (voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad): "Voor Jorrit is dit een mooie kans in een stad en een regio waar een deel van zijn roots liggen. We feliciteren hem daarom van harte en wensen hem veel succes in Eindhoven. Voor ons is het een verlies. Jorrit is een gedreven en goede professional en bovenal een heel prettig mens. Dat gaan we missen. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat Zaanstad een waardige vervanger gaat vinden. Deze gemeente gaat uitdagende jaren tegemoet waar een griffier een mooie rol in kan spelen".

Over het komende proces zegt Pietersma: "Juist in deze periode waarin een nieuwe raad wordt geïnstalleerd is ondersteuning vanuit de griffie cruciaal. Voor de huidige werkgeverscommissie is het waarborgen van de continuïteit dan ook een eerste prioriteit. Daarna zal zo snel als mogelijk vanuit de nog te benoemen raad een nieuwe werkgeverscommissie moeten worden samengesteld die een wervingsprocedure voor een opvolger van Jorrit kan gaan opstarten".

Jorrit Jongbloed: "Het is bijzonder eervol en uitdagend om in Eindhoven de gemeenteraad en de lokale democratie te versterken. De ambities en mogelijkheden van (Brainport) Eindhoven zijn groot en ik kijk ernaar uit om samen met alle partners dat potentieel te ontdekken en realiseren.
Ik kijk terug op een mooie periode in Zaanstad, waar mij de kans is geboden om in deze rol te groeien. Ik wil alle raadsleden, partners in de stad, lokale media en collega's uit de organisatie enorm bedanken voor de goede samenwerking. De betrokkenheid bij de gemeente en de trots op Zaanstad blijven mij altijd bij. Bijzonder trots ben ik op het team van de griffie. De gemeenteraad kan blijven rekenen op een fantastische strategische ondersteuning".

Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Jan Hamming laat weten: "Jorrit is een buitengewoon getalenteerd griffier en ik heb genoten van de samenwerking met hem. Dat je zo'n stap kan zetten op deze leeftijd zegt veel over hoe hij zijn werk bij Zaanstad heeft gedaan. Deze stap voor hem is ook iets waar we als Zaanstad trots op mogen zijn. Het laat zien dat onze mensen interessant zijn voor andere werkgevers".

30 april is officieel de laatste werkdag van Jorrit Jongbloed voor Zaanstad.