ZAANDAM - In november 2022 is door de Nationale Politie, basisteam Zaanstad een onderzoek ingesteld in een woning en bijbehorende kelderbox aan de Perim in Zaandam. In de kelderbox is een overtreding van de Opiumwet geconstateerd. In de box werden 19 seal bags, 1 weegschaal en 2 bolletjes heroïne (2,6 gram totaal) gevonden. Op 24 april is de kelderbox gesloten voor de duur van drie maanden.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem
Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/