ZAANDAM - Op zaterdag 8 januari zamelt de gemeente kerstbomen in op verschillende locaties in Zaanstad. Het inzamelen van kerstbomen kan een leuke manier zijn voor de kinderen om een extra zakcentje te verdienen. Voor elke kerstboom die ingeleverd wordt, verstrekt de gemeente een bon van € 0,20. De opgehaalde bonnen kunnen ingewisseld worden voor geld bij deelnemende verenigingen.

Inwoners kunnen het ophaalschema bekijken via www.zaanstad.nl (zoekterm 'kerstbomen'). In het ophaalschema is te lezen wanneer en op welke plek de kerstbomen kunnen worden aangeboden. De kerstbomen gaan na inzameling naar Sortiva Alkmaar om verwerkt te worden als een grondstof. Tijdens de inzamelmomenten worden de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Covid-19 aangehouden.

Meer dan 50 kerstbomen inleveren
Eerder inleveren van kerstbomen kan alleen als het gaat om minimaal 50 bomen tegelijk. In de week van 3 januari tot en met 7 januari 2022 kan dat op afspraak. Inwoners kunnen hiervoor tot 6 januari 2022 12.00 uur een afspraak maken door te bellen naar 14 075 (keuzeoptie 1).

Bonnen inleveren
Bij elke verzamelplaats is een vereniging aanwezig. Als inwoners een kerstboom komen inleveren, ontvangen zij een bon van € 0,20. De bonnen kunnen ingeleverd worden bij de deelnemende verenigingen. De gemeente betaalt een vereniging voor elke opgehaalde bon € 0,40.

De verenigingen die meedoen zijn:
- Muziekvereniging Crescendo Assendelft
- Scouting Assendelft uit Assendelft
- Scouting Elfregi uit Zaandam
- Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan
- Scouting Krommenie uit Krommenie
- School Toermalijn uit Wormerveer
- Voetbalvereniging Westzaan uit Westzaan