ZAANDAM - Aankomende maandag start ondanks de coronacrisis de 'Week van het Verkeer' bij basisschool Het Palet in Krommenie. Wethouder Mobiliteit en bestuurder van de Vervoerregio, Gerard Slegers opent de verkeersveiligheidsweek in een interactieve video voor alle basisschoolleerlingen. "Het is noodzakelijk dat wij kinderen, ouders en scholen ook tijdens de coronacrisis extra verkeersbewust maken. Ter voorbereiding voor na de coronacrisis en als het verkeer weer toeneemt. En natuurlijk coronaproof." aldus de wethouder.

De interactieve video is het officiële startsein van de Week van het Verkeer en wordt vertoond op alle deelnemende scholen. De presentatie van deze video is in handen van Nienke van Dijk, bekend van Nickelodeon en TikTok. Ook is in de video te zien hoe leerlingen verkeersveiligheid gerelateerde quizvragen stellen en uitbeelden. Leerkrachten kunnen samen met hun klas deze quiz op het digibord doen. Zo kunnen alle leerlingen, coronaproof, alsnog klaargestoomd worden om zichzelf nu en in de toekomst veilig en zelfstandig in het verkeer te bewegen. Ook mogen op deze dag alle kinderen verkleed naar school komen. Bijvoorbeeld als politieagent, zebra, klaar-over, autocoureur pion of stoplicht. Als het maar met het verkeer te maken heeft.

Extra aandacht voor kinderen in het verkeer
De Week van het Verkeer is een activiteitenweek waarin extra aandacht voor kinderen in het verkeer wordt gevraagd. Scholen ontvangen promopakketten en naast de activiteiten voor de leerlingen worden ouders en verkeersdeelnemers aangesproken in een campagne op hun voorbeeldgedrag en hun invloed op het gedrag van kinderen.